verwarming nieuwbouw en renovatie 

Wij zorgen voor het ontwerp en de berekeningen van uw installatie tot en met de aankoop en de plaatsing van een energiezuinig verwarmingssysteem.

Bij het vervangen van een C.V. ketel komen we steeds ter plaatse om samen met U de mogelijkheden te bespreken, zo kunnen we de juiste keuze maken.

Uiteraard kan U ook steeds op ons rekenen voor de naservice van uw installatie (onderhoud en herstellingen)

Condensatieketel gas /stookolie

De huidige generatie gasketels zijn dankzij de moderne technieken zoals weersafhankelijke regeling, condensatie en modulatie technieken bijzonder zuinig geworden.

De nieuwste generatie stookolieketels beschikken over condensatietechnieken en zijn uitgerust met een weersafhankelijke regelaar. Ze zorgen voor een gewaarborgd hoog rendement, bieden comfort en verbruiken steeds minder.


System + afbeelding en tekst
System + afbeelding en tekst
System + afbeelding en tekst

Warmtepompen

Een warmtepomp maakt gebruik van hernieuwbare energie uit de omgeving. De zonnewarmte die in de grond, het grondwater en de lucht opgeslagen zit, wordt d.m.v. kleine hoeveelheden elektrische energie in aangename warmte omgezet.

Er bestaan 3 verschillende soorten systemen : 

  • De grond/water-warmtepompen halen de nodige warmte uit de in de grond opgeslagen energie (zonne-instraling) via een gesloten leidingsysteem.

  • De lucht/water-warmtepompen gebruiken de omgevingslucht als energiebron. 

  • De water/water-warmtepompen putten energie uit het grondwater.


Brandstofcellen

De brandstofcel van Viessmann is de ideale energiecentrale voor de hedendaagse een- en tweegezinswoning. Dit systeem combineert warmte- en elektriciteitsproductie op de allerkleinste oppervlakte.

In vergelijking met bestaande oplossingen met warmtekrachtkoppeling (WKK) kan de Vitovalor PT2 een duidelijk hoger elektrisch rendement voorleggen.

Daardoor is de warmtekoppeling beperkter en is het brandstofcel-verwarmingstoestel bijzonder goed geschikt voor gebruik in zowel nieuwbouwprojecten als renovatie.

System + afbeelding en tekst
System + afbeelding en tekst

Zonneboilers

Zonne-energie is gratis en makkelijk toegankelijk. Wij bieden u complete verwarmingssystemen, van condensatieketel, over zonnecollectoren, tot zonneboilers en bijhorende regelingen. 

Het hele jaar door voordelig warm water.

Met de zonnesystemen kunt u aan een groot deel van de energiebehoefte voldoen die vereist is voor de productie van sanitair warm water en ter ondersteuning van uw verwarmingssysteem. 


Radiatoren / convectoren

De traditionele radiatoren zijn de laatste jaren erg geëvolueerd.

Bij de start van de condensatieketels en betere isolatie in de woningen is de vraag gekomen om ook radiatoren te hebben die op lagere temperaturen ook hun vermogen afgaven. Dit om een beter rendement te hebben van de CV ketel. 


System + afbeelding en tekst
System + afbeelding en tekst

Vloerverwarming

Vloerverwarming werkt op lage temperatuur en de warmteafgifte is verdeeld over het ganse vloeroppervlak.

Hierdoor wordt een zeer gunstig temperatuursprofiel bekomen, dat nauw aansluit bij de ideale temperatuursverdeling. 

Het gevolg van dit gunstig temperatuursprofiel is dat de ruimtetemperatuur met 2°C mag verlaagd worden zonder een verlies aan warmtecomfort.  Dit resulteert in een besparing van ongeveer 12% op uw energiefactuur.

In combinatie met een warmtepomp is het ook mogelijk om zowel te verwarmen als te koelen via de vloerverwarming.